Hedefler
|
Değişim Alanları
|
Projeler
|
Fiyat İstikrarı
|
Maliyet Hesaplama
|
Ulusal Süt Konseyi tarafından bilimsel bir çalışma komitesi kurulması ve bölge, büyüklük, kalite vb. kriterler esas alınarak çiğ süt maliyetinin belirlenmesi
|
Müdahale Kurumu
|
U.S.K. tavsiye kararlarını uygulayacak bir müdahale kurumu ile kaynaklarının belirlendiği yasal çerçevenin hazırlanması
|
|
İhale Sistemi
|
U.S.K.’nin ihale sistemi değişiklik önerilerini hazırlaması
|
|
Teşvik Sistemi
|
Mevsimsellik, kalite ve ihracat kriterlerini dikkate alan teşvik önerilerinin tasarlanması ve Tarım Bakanlığı’na sunulması,
|
|
KDV oranlarının düşürülmesine öncülük edilmesi
|
||
Arz planı
|
Orta vadede mevsimsellik faktörünün etkisini azaltacak tedbirlerin tasarlanması ve Tarım Bakanlığı’na sunulması
|
|
Sektör Düzenleme
|
Eğitim
|
Yerel kooperatif, birlik, kamu kuruluşu ve özel sektör çiğ süt işletmeleri arasında koordinasyon ve işbirliği ile besleme, hayvan sağlığı, sağım hijyeni, tohumlama vb. konularında ara kademe eleman yetiştirme programları hazırlanması
|
Veri tabanı
|
Verilerin konsolidasyonunun yapılarak U.S.K. web-sitesinden ulaşılmasının sağlanması
|
|
Çiğ Süt Toplama
|
Soğuk tank ve sütün kalitesini ölçecek aletler barındıran toplama merkezlerinin yaygınlaştırılmasını sağlayacak tedbirlerin önerilmesi
|
|
Örgütlenme
|
Üst üste gelme sorununu çözmek amacıyla ilgili örgütlerin katıldığı bir katılımlı tasarım toplantısının düzenlenmesine öncülük yapılması
|
|
Optimum Ölçek
|
Küçük işletmelerin birleşmelerini özendiren, optimum ölçek yatırımlarını destekleyen tedbirlerin tasarlanması ve önerilmesi,
|
|
Örnek bir birleşme projesinin gerçekleştirilmesine öncülük edilmesi
|
||
Sektör Geliştirme
|
Güvenli Gıda
|
Değer zincirinin her aşamasında izlenebilirliğin sağlanmasına yönelik tedbirlerin önerilmesi,
|
Çiğ süt ve ısıl işlem görmüş içme sütleri tebliğinin eksiksiz uygulanmasını sağlayacak tedbirlerin önerilmesi,
|
||
Akredite laboratuarların kurulmasına öncülük edilmesi,
|
||
Hayvan hastalıkları ile mücadele ve kayıt altına alma programları önerilmesi,
|
||
Güvenli gıda konusunda tüketici bilinci yaratılmasına yönelik programlar önerilmesi
|
||
Tüketim Artırma
|
Okul, asker, anne, yaşlı sütü uygulamalarının bir devlet politikası olarak hayata geçirilmesi,
|
|
Ulusal tanıtım kampanyaları düzenlenmesi (ilkokul ders kitaplarından başlayarak, diyanet),
|
||
Laktoza dayanıksızlık ve talep araştırması yapılmasının koordine edilmesi
|
||
Perakendeci Pazarlık Gücü
|
Marketler kanunu çıkarılmasına öncülük edilmesi,
|
|
Raf paraları ve vade sürelerinin yasayla belirlenmesine öncülük edilmesi
|