Toplanan inek sütü miktarı Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %17,5 arttı.Nisan ayında ticari süt işletmeleri tarafından içme sütü üretimi 142 bin 197 ton olarak gerçekleşti ve bir önceki yılın aynı ayına göre %13,9 artış gösterdi. İnek peyniri üretimi 63 bin 385 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %14,9 arttı. Koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri ise 5 bin 6 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %8,6 arttı.
Yoğurt üretimi 101 bin 50 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %4,7 arttı. Ayran üretimi ise 65 bin 104 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %4,9 artış gösterdi.
Nisan ayında ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü yağ oranı ortalama %3,5, protein oranı ise ortalama %3,2 olarak tespit edildi.
Toplanan inek sütü, Nisan 2018